Tuesday, May 18, 2010

kena TAG!!

aduyaii.. ape la kerol ni, tiba2 tag kita lak..

layan je la..


soalan2 cepu cemas yang patut ke tak patut dijawab..

1) apa yang anda akan buat bila anda dapat tahu member anda tikam belakang anda??
segera ke hospital yg berdekatan.. walaupun pisau yg digunakn 'plastik'.. incase ada jangkitan kuman

2)6 orang dihati anda?
6 orng je??.. famili pun skrng ni dh 10 orng..blom masuk sepupu sepapat..friends lg.. kekasih hati lg.. (statment tu..)

3)anda rasa anda comel?
anda pk sendiri.. (^-^)

4) sing LE or taken?
taken

5) blog yang anda suke?
blog yang dapat mengisi masa lapang ku..hehehe -> http://iamluckytohaveyou.blogspot.com/


6)adakah bilik anda kemas setiap hari?
ermm.. ermm .. ermm... no comment

7)lagu terakhir yang anda dengar?
ofcoz korean song.. 'heartbeats' by 2PM.. (saranghe oppa..)

8)last teks mesej?
ok

9)last phone call?
ishh.. cibuk je nak tau..

10)hari terakhir anda menangis?
when ya??

11)5 warna kegemaran anda?
1. kaler hijau
2. kaler pepel
3. kaler magenta
4. kaler merah
5. kalerFul

12)orang terakhir anda berYM?
kalo berSKPYE boleh??

13) game paling anda suka?
the sims

14)adakah anda peminat MRC??
Ape tu?? Malaysian Red Crescent Society ke??


15)apa perasaan anda menjawab TAG ini?
penuh perasaan..

16)anda rasa TAG ni best?
entah.. tak boleh nak rasa sangat r..


p/s: takde keje cari keje.. dah ada keje..xmo keje lak.. hahahahaha

Friday, May 7, 2010

new baby born

Alhamdulillah.. lunch time tadi sempat kuar kejap gi rumah juewaidah. Kawan masa sekolah puteri wilayah dulu.. dia dah selamat melahirkan seorang putera pada 30 April lalu. Baby Khalif Ali Hamzar (kalo tak silap r.. jue, kalo salah betolkn ek..)

Dah jadi mak dah kawan aku sorang ni..

Aku lak yang rasa excited tengok baby.. bila la nak ada anak sendiri ek?? hohoho..


sikecil yg comeiii..rasa nk geget2 je

Mana gambar mak nyer..?? mak nyer tengah berpantang.. takpe aku upload gambar dia sebelom brpantang k.



hah!! terus tempek gambar kawen ko.. heheh

p/s: nk baby gak.. (^-^)

lama tak update

aduyaii.. kemalasan tahap dewa ni sampai blogsopt ku ni sudah brsawang-sawang.. tak tau r kenape malas sangat nak update..

takpelah..kita jenguk2 jap..

Thursday, April 8, 2010

konduktor bas

Bagaimana aku nak memulakan cerita..?? cerita pendek yang mungkin tak kan memberi kesan pada sesetengah orang..tapi aku memandang pada sudut yang berbeza.

Bagi aku.. aku melihat seluruh kehidupan ada dalam sebuah bas. Bagi orang yang selalu menggunakan khidmat bas ni macam2 perkara akan jumpa. Aku bersyukur, pengalaman dan keadaan sekeliling adalah guru yang terbaik.


Di saat2 kita hilang arah atau menca
ri-cari sesuatu, kita selalu mengharapkan pentunjuk.

"Sesungguhnya manusia itu diciptakan bersifat keluh-kesah lagi kikir (lokek). Apabila dia ditimpa kesusahan, ia berkeluh-kesah. Dan apabila dia mendapat kebaikan ia amat kikir. Kecuali orang yang mengerjakan solat yang me
reka itu tetap mengerjakan solatnya." Surah Al-Maaroj: 19-20.

Kehidupan satu percaturan.. sama juga seperti percaturan hari ni untuk aku. (bas petang nanti penuh atau tidak? aku dapat duduk atau tidak?)
bersyukur lah untuk semuanya!! bersyukur aku masih ada daya untuk berdiri dalam kesesakan itu. Bersyukur aku masih dapat menikmati keindahan alam sepanjang perjalanan..

Izinkan aku untuk berkongsi sedikit cerita.. Suatu petang ketika pul
ang dari kerja.. Dalam bas.

Dalam kepenatan, alhamdulillah aku dapat juga duduk hari itu.. rezeki aku agaknya.. dapat duduk depan sekali, betol2 depan pintu bas. seorang konduktor bas, perempuan..melayu..berkulit sawo matang, dalam pertengah 30an agaknyer.. rambut ikal mayang, sangat cantik dan panjang.. diikat satu. aku yakin dia pasti lebih penat dari aku.. tapi.. dia betul2 menarik perhatian aku.. wajahnya yang selalu tersenyum. menyapa setiap orang yang menaiki basnya.


sekadar hiasan (sumber:google)

Sepanjang perjalanan itu..dia sentiasa berkata positive. tidak satu pun yang aku dengar negative. Dengan ramah dia menyapa setiap orang dengan kata2 yang baik dan pujian. Ada satu ketika aku lihat, dia memuji seorang makcik. India. Memuji-muji selendangnya cantik. Walaupun aku lihat selendangnya seperti lusuh.. Aku gembira, melihat senyuman diwajahnya. Hilang segala penatnya. Aku juga tersenyum..terasa keikhlasan pada konduktor bas itu.

Konduktor itu seperti bersyukur pada segala-galanya.. seperti semuanya baik pada dia. Bila melalui templer.. dia memuji keindahan alam disitu.. kebetulan petang tu hujan.. kelihatan kabus tebal dari kejauhan. Indah. Terdengar sedikit keluhan, katanya.. tak lama lagi kita tak akan dapat melihat keindahan itu.. pokok2 yang merimbun, bukit2 akan diratakan untuk membangunkan projek membina lebuh raya. Aku juga terasa sedikit kesal dengan keadaan itu. Tapi itu juga kehidupan.

Pengajaran yang aku dapat petang tu, tidak kira siapa pun kita, apa pun pekerjaan kita.. berbuat baik lah sesama kita. Hargailah apa yang kita ada, bersangka baik pada semua dan hiduplah dengan gembira..
( selalu lah positive )


p/s: sila abaikan ayat dramatik diatas! mood super dupper baik ni, baru balik training positive attitude. hehehe. caiyok2.. goooooo happy!!

Monday, March 29, 2010

kek coklat!!

eloo..

saje je nk tunjuk kerajinan.. (betapa poyos nyer) hehehehehe
xde la.. ari cuti-cuti kalo duk umah je mesti bosan kan.. tak tau ape nak bt..
disebabkan aku ni jenis yang suka makan.. so aku buat la sesuatu untuk di makan-makan..

boring la kalo tak buat ape-ape kat umah..


kek coklat banjir (hehehe.. resepi dari bebop)



jom makannnnn..

Thursday, March 25, 2010

basah!!

fuhh..lebat nyer ujan.. sampai banjir
tak mau citer panjang-panjang..
layan gambar je la k..


Laporan dari tempat kejadian
tempat kejadian: level 12, menara sentul
masa kejadian: 4.30petang

mangsa kejadian: mangsa banjir (toing toingg..toinggg...)

air mula membanjiri tempat kejadian..kelihatan mangsa sedang menyelamatkan diri dari ditenggelami air. (hah.. tenggelam?? ayat..)


mangsa-mangsa banjir telah dipindahkan ketempat yang lebih selamat.


mangsa-mangsa banjir sedang cuba menyelamatkan harta benda dari ditenggelami air..



eh.. ni anak sape main air ni?? heheh..


nampaknyer.. YB sedang melawat mangsa di tempat kejadian.. hehehehe (abis basah tempat ku itu..huhu)

sekian saja laporan berita dari saya.. hehe..
korang tengok sendiri la.. agak teruk jugak la kan..
keadaan selepas banjir pun teruk gak.. satu opis dah ada semacam punya bau da..
sabar la yer..

makanan cendiakawan islam

assalammualaikum...

pagi tadi bangun awal untuk makan suhur.. kalo makan sunyi-sunyi tak syok gak kan.. so on lah tv..chanel 106-oasis. Syok tol dengar zikir-zikir and macam-macam salawat nabi.. shahdu nyer rasa..

tapi pagi tadi bila on je tv terus terdengar pasal makanan cendiakawan islam zaman dolu-dolu..
wah, bagus botoi ni..tapi tak sempat
nak salin kat paper r.. masa dah singkat nak makan sahur..huhu.

so hari ni rajin-rajin cari kat internet la.. jom tengok orang-orang pandai ni makan ape yer..

1) MADU (suka letak kat muka je ..hehehe)

Madu adalah makanan yang sangat berkhasiat. Al-Quran mengiktirafkannya sebagai “shifa’” iaitu penyembuh penyakit. Manisan madu digelar “Raja Ubat”, dapat menyembuh kebanyakkan penyakit. Ia adalah makanan untuk kesihatan keseluruhannya. Ia mengandungi pelbagai jenis vitamin, mineral, protein, antiseptik dan enzim yang meningkatkan ingatan dan kecerdasan mental individu. Madu juga mengandungi pelbagai zat galian yang penting seperti kalsium, sulfur, fosforus, zat besi, karbon, magnesium, potassium (kalium), kuprum, silika, klorin, mangganese dan belerang untuk memupuk tenaga dan kesihatan fizikal-mental. Rasullullah s.a.w bersabda, “Siapa ingin hafal, hendaklah ia minum manisan madu”. Madu didapati berkesan untuk merawati penyakit - penyakit mental di mana ia boleh menghindarkan kepenatan kerja otak seperti berfikir, membaca, merancang dan bermesyuarat.
CARA MINUM : 2 sudu teh pada waktu pagi dan malam.
PANTANG : Jangan makan tembikai semasa menggunakan madu. Sangat merbahaya !

2) KISMIS (lepas ni kena makan kismis banyak-banyak..huhuhu)
Mengandungi zat besi yang amat diperlukan untuk membina darah bagi memastikan bekalan oksigen yang mencukupi untuk disalurkan ke otak. Kekurangan oksigen menyebabkan seseorang mudah mengantuk, pelupa, lembab dan mengalami kelemahan dalam berfikir.

CARA MAKAN :

i)Menghadap Kiblat
ii)Baca “Bismillah” dan selawat ke atas nabi (
3 kali)
iii)Baca doa penerang hati
iv)Makan secara kemam seperti makan gula-gula. Tidak berkesan jika dikunyah seperti makan kacang.
v)Makan sebiji-biji sebanyak 21 biji setiap hari.


3) SUSU SEGAR (tak suka minum susu r.. )
Susu berguna untk kesihatan otak, mempertajamkan ingatan, membekalkan tenaga mental dan fizikal. Susu mengandungi tiga unsur semulajadi iaitu keju, lemak dan air yang amat diperlukan untuk pertumbuhan badan dan otak. Susu adalah makanan yang paling lengkap dan berkhasiat. Ia mengandungi enam kelas makanan yang amat diperlukan oleh tubuh iaitu karbohidrat, lemak, protein, semua jenis vitamin, mineral dan air. Ia berkhasiat untuk merawati kesihatan umum dan merupakan penawar kelupaan yang berkesan. Rasullullah s.a.w menerangkan susu boleh menguatkan belakang, menambahi akal, memperbaiki penglihatan dan menghindari penyakit lupa. Susu yang terbaik untuk ketajaman minda ialah susu kambing, biri - biri dan lembu yang segar. Susu hidup lebih berkhasiat dari susu debu.
CARA MINUM :
i)Sekurang-kurangnya segelas pada sebelah pagi dan malam
ii)Baca “Bismillah” dan doa minum susu seperti yan
g dibaca oleh Rasullullah s.a.w

4) TELUR (makan ngan nasi lemak panas-panas... fuhh cedap giler.. hehe)
Bermanfaat untuk menambah kekuatan otak, badan dan menjaga kesihatan keseluruhannya. Ahli - ahli kesihatan mengakui ia merupakan makanan yang lengkap dan berkhasiat. Ia mengandungi protein, mineral, vitamin, kalsium, kuprum, magnesium, fosforus, kalium, sulfur, natrium, klorin, zat besi, air, choline dan bahan ekstraktif. Sabda Nabi s.a.w, “Sesungguhnya seorang nabi a.s mengadu kepada Allah (kerana dia)lemah badan. Maka Allah s.w.t memerintahkannya supaya memakan telur”. Telur terutama telur kuning, berupaya mengatasi masalah kelemahan tenaga fizikal dan minda sekaligus. Telur yang terbaik ialah telur ayam kampung dan yang masih baru.

5) HALIA (halia yang sedap!!! nakk sup ayam....)
Ianya sangat mujarab untuk gejala kelupaan. Ia boleh dimakan mentah atau dibuat halua. Halua ialah halia yang dijadikan manis - manisan dengan merebus dan mencampurkannya dengan gula.
CARA MAKAN : Dimakan sedikit sahaja pada waktu pagi.

6) LIMAU OREN (time CNY je dapat makan banyak-banyak..)
Berkhasiat untuk mengemaskan urat-urat jantung dan menambah kekuatan fikiran menurut hadis Nabi s.a.w. Limau - limau jenis lain juga elok untuk diamalkan.

7) BUAH DELIMA (susah tol nak jumpe buah ni.. tak selalu beli r)
Untuk penerang hati. Sabda Nabi s.a.w, “Barangsiapa yang memakan buah delima keseluruhannya, sesungguhnya Allah menerangkan hatinya selama 40 hari.”

8) DAGING BURUNG MERPATI
(tak pernah try r.. rasa ape ek??)

Ianya banyak digunakan oleh bijak pandai Islam dan Melayu dahulukala. Ia mengandungi protein, lemak, kalsium, fosforus dan kalori. Sangat efektif untuk meningkatkan kecerdasan terutama kanak - kanak. Kaedah ini sangat popular dan berkesan. Kanak - kanak
yang diberi telur burung merpati didapati dapat bercakap lebih awal dari kebiasaannya.

9) OTAK AYAM (yang ni takde gamber yer.. huhu.. macam tak percaya je.)
Boleh dibuat sup dan dicampur dengan halia. Otak ayam yang segar juga boleh dibuat penawar sementara bagi gigitan ular. Perlu diamalkan memakannya.

10) DAGING AYAM (ayam panggang..huhu cedap nih!)

Berbanding dengan semua jenis daging, ayam dianggap mengandungi kadar zat pemakanan yang paling tinggi. Daging ayam betina dara terutamanya berkhasiat meningkatkan prestasi otak dan membaiki darah. Abu Musa r.a meriawayatkan bahawa Nabi s.a.w memakan daging ayam betina.

11) DAGING BIRI-BIRI
(ek!! tak pernah makannn.)

Menambah darah, sesuai untuk orang aktif dan bekerja berat serta dapat meningkatkan kekuatan hafazan.

12) HATI
(huhu sakit hati..)

Terutamanya hati ayam dan lembu. Mengandungi pelbagai jenis vitamin dan bermanfaat untuk kesihatan mental dan fizikal.

13) KEKACANG
(kacang-kacang yang mahal.. :) )

Beberapa jenis kacang seperti gajus, berangan, kacang soya, pistachio dan lain-lain. Kacang pistachio dipercayai sangat efektif untuk meningkatkan kecerdasan terutamanya kanak-kanak. Memakan kacang pistachio merupakan amalan pemakanan seorang pelajar genius berbangsa Melayu yang tinggal di Melaka. Kekacang mengandungi nilai protein yang tinggi.

14) BUAH BADAM (huhu baru tau khasiat badam ni.. )

Untuk meningkatkan kecerdasan.

15) ZA’FARAN : KOMKOMA (CROCOS SATIVUS)
(ek??)

Sejenis bahan berambu merah. Dimakan sedikit sahaja. Dijual di kedai-kedai runcit India dan sesetengah kedai runcit Melayu.

16) KEMENYAN PUTIH aka kemenyan serani/luban/kundar (tak jumpe cari gambar r.. macam mana yer rupanyer.??)
Ditumbuk halus-halus dan dimakan dengan gula.

17) BUNGA KOBIS (sedap-sedap.. suke makan)

Terdapat sejenis asid amino untuk tenaga mental.

18) BUNGA CENGKEH (penambah rasa dalam masakan je.. tak pernah lak try makan betol-betol)

Ditumbuk sehingga halus lalu diamakn sedikit sahaja.

19) LABU (sukanyer wat pengat..hehehe)

Berfaedah menambahkan keupayaan fikiran dan akal. Sabda Nabi s.a.w., “Makanlah labu kerana ia mencerdaskan akal”. Baginda juga berkata, “Jika kamu membuat sup (atau kuah), dianjurkan memasukkan labu ke dalamnya kerana ia menambahkan kemampuan fikiran dan akal.

20) BUAH KEDEKAI aka MAJALAWI
(tak tau la macam mna buah ni..huhu tak pernah dengar pun.. sape leh tolong??)
Menguatkan hafalan dan menguatkan kekuatan badan.

21) MINYAK SAPI
(tak sukeeeee.. busuk!)

Dimakan terus atau dicampurkan dengan masakan dalam kuantiti yang kecil.

22) SAYUR-SAYURAN DAN BAUH-BUAHAN SEGAR
(suka-sukaaaa !!)

Juga membantu meningkatkan akal dan memori

p/s: Gambar dan artikel bersumberkan internet.

Thursday, March 18, 2010

cantik tak?? (^-^)

yeay yeayy..

cantik tak layout blog baru kita??
cantik kan... tapi tak siap lagi ni.. nak kena edit lagi..

Wednesday, March 17, 2010

perempuan berbaju biru

alkisah tersebutlah kisah.. toip.. sang kancil berjalan-jalan.. toip.. hehehe. ok ok.. seyes seyes.. nak citer ni..

perempuan baju biru
(sumber: google)


pada 4 april 2009 yang lampau (ceh punya lama la).. aku hangout bersama mast, kitorang plan nak gi mid. oleh sebab aku nak print sesuatu so aku plan jumpe mast kat kl sentral. Nak dijadikan cerita, sampai je aku kat kl sentral aku telah ditahan oleh promoter perempuan cina berbaju biru.. dia kate nak bagi no free. mula-mula dia tanya, "u pakai nombor ape?" aku jawab la maxis. pastu dia kate ok boleh-boleh...pastu dia tarik aku dia kate "u kena isi borang dulu ma" dan aku yang bodoh ini pun telah mengisi borang tersebut tanpa berpikir panjang. pastu dia mintak ic aku untuk photostep..aku bagi je la. sebelom isi tu aku tanya.. "betol ka tak perlu bayar apa-apa?". dia jawab.. "betol, tak perlu..ini free ma". kejadian berlaku spantas kilat.. xsampai 5minit aku kena. what the stupid!! (aku yang stupid.. idup-idup kena tipo dengan perempuan baju biru tu..). aku tak tau ape yang aku buat..ermm

lepas penat-penat kuar jalan-jalan cari pasal.. bila balik rumah baru aku tau no maxis aku telah di murtadkan.. oh tidakkkkkk. wajib kena pancung ni..wajib!!.. aku tak ingat berapa kali aku guna nombor tu.. aku malas nak ke services centre untuk tukar balik line maxis tu.. last-last aku pancung nombor tu.. aku pakai nombor lain lak..


tempat kejadian
(sumber: google)


setelah sekia
n lama.. tiba-tiba aku terima sehelai surat PEGUAM!! eh.. sejak bila lak aku mintak jadi peguam ni. Baca punya baca..surat peguam suh aku bayar rmXX!! arghhhhh.. adoi bang melayang r duit.. so terpaksa la gi cari bangunan biru .. nak bayar saman.. huh. malang betol la.. nak wat macam mana.. sabar je la.. Allah nak bagi rezeki lain kot.. aminnnn.. sabar-sabar..

aku akan update ape yang berlaku selepas ini..

anyway.. i tau u all nak cakap i stupid gak kan.. i ni lurus orng nyer tau.. huhuhu (rasa nak nangis r..omma.. appa, otto~k??)


p/s: dialog-dialog diatas ditambah bagi menyedapkan cerita.. hahaha, poyo nyer ayat..tapi lebih kurang macam tu la perempuan baju biru tu cakap..betol ni tak tpo r..


cakap dalam hati: nape lah aku ni mudah sangat kena tipo.. jangan la selalu tipo aku..

Tuesday, March 16, 2010

jalan yang tertutup dan jalan yang terbuka

aku yang kesenangan dan kelapangan ini yang buat kerja ala ala malas macam company ni aku yang punya telah melayan semua blog, shopping online, window shopping, lowyat dot net, net dot dot hehehe.. berikutan dengan masalah dalaman yang melanda semenjak dua menjak tiga menjak ni (apasal ayat skema cam cikgu skolah ni.. )

aku baru tersedar dari blog kawan yang aku baca.. dia ni takde la tulis pasal dakwah2 ke ape ke.. dia upload gambar-gambar kawen je..
(sape ek??.. )
baca punya baca entries dia.. akhirnya aku paham sesuatu.. ape yang kita hilang akan digantikan dengan benda lain..
(paham tak??.. ) maksudnya..bila 1 jalan tu ditutup akan dibuka 1 lagi jalan lain (ala macam tak biasa r lak??..k.l kan selalu macam tu).. so thanks to the blogger. I dah sedar uhuhks.. biarlah orang buat kita macam bola tendang sana tendang sini.. I dah ada semangat balik (cehh.. "I" lak pulak). dunia belom kiamat!!.. jeng jeng jengggggg.


p/s: aku pun tak tau la apasal aku mengarut ni.. hehehe. anyway..wish me all da best!!


Thursday, March 11, 2010

potluck + birthday party

eloo..

saje je nak share, 9 March aritu dept ada buat portluck and birthday party..
sedap betol dapat makan kek..(abis r diet aku.. tambah sekilo lg r ni huhu).. kek ehsan dari secret recepi ..yo la tu ehsan.. beli guna duit content tau. nama kek ialah blueberry chees cake (xleh makan banyak-banyak..ada rasa muak sket)

menu tak banyak la ari tu.. sket je. Ada KFC, kek birthday, chees cake, bihun yang sedap kak munira bawak.. muffin coklat, nugget, hotdog, buah tembikai, kentang goreng..kopok...ape lagi ek?? hah! .. ni ape nama dia (gambar kat bawah ni..kopok letak chess bedebah ni.. hehehe)?? tau tak?? tak ingat laa...(nachos kan?? kan..??) aduyaii .. i orang kampung mana pernah makan benda-benda macam ni..

nachos yang sedap hingga menjilat ibu jari hehehehe

cheese cake yang sedap!! ermmm ..nak lagiiii.. dya, beli la lagi..



sempat snap yang ni je.. party dah mula..kena makan sampai licin.. KFC kotak je yang tinggal..
so..bila dah abis makan posing-posing la kejap .. poyos-poyos jap.. hahahaha (layannn )





ok la.. nak sambung buat kerja lak.

Wednesday, March 10, 2010

email hotmail

huhu..dah lama giler tak bukak email hotmail..nasib baik la active lagi email ni..
oleh sebab dah lama tak bukak and baca.. hari ni aku yang teramat lapang telah melapangkan diri aku menyelongkar semua email-email yang ada..

oh.. i really miss u all gurls.. ah chong, thanks ya. i baru baca email u. hehehe

saja je nak share kat sini.. kot kot boleh buat u all senyum..


jom baca sket apa yang ah chong send!!..

VIRGO (The One that Waits)
Dominant in relationships.
Someone loves them right now.
Always wants the last word.
Caring.
Smart.
Loud.
Loyal.
Easy to talk to.
Everything you ever wanted.
Easy to please.
The one and only.


SCORPIO (The Addict)
EXTREMELY adorable.
Intelligent Very Sexy Loves to joke.
Good sense of humour.
Energetic.
Predict future.
GREAT kisser.
Always get what they want.
Attractive.
Easy going.
Loves being in long relationships.
Talkative.
Romantic.
Caring.


LIBRA (The Lame One)
Nice to everyone they meet.
Their Love is one of a kind.
Silly, fun and sweet.........
Have own unique appeal.
Most caring person you will ever meet!
However, not the kind of person you wanna mess with...
You might end up crying..


ARIES (The Liar)
Outgoing.
Lovable.
Spontaneous.
Not one to mess with.
Funny.
Excellent kisser.
EXTREMELY adorable.
Loves relationships,
Addictive.
Loud..


AQUARIUS (Does It In The Water)
Trustworthy.
Attractive.
Great kisser.
One of a kind.
Loves being in long-term relationships.
Extremely energetic.
Unpredictable.
Will exceed your expectations..
Not a Fighter, But will Knock your lights out.


GEMINI (Irresistible)
Nice.
Love is one of a kind.
Great listeners.
Very Good in the you know where ...
Lover not a fighter, but will still knock you out.
Trustworthy..
Always happy.
Loud.
Talkative.
Outgoing VERY FORGIVING.
Loves to make out.
Has a beautiful smile.
Generous.
Strong.
THE MOST IRRESISTIBLE..


LEO (The Lion)
Great talker.
Attractive and passionate.
Laid back.
Knows how to have fun.
Is really good at almost anything.
Great kisser.
Unpredictable.
Outgoing.
Down to earth.
Addictive.
Attractive.
Loud.
Loves being in long relationships..........
Talkative.
Not one to mess with.
Rare to find.
Good when found.


CANCER (The Cutie)
MOST AMAZING KISSER.
Very high appeal.
Love is one of a kind.
Very romantic.
Most caring person you will ever meet!
Entirely creative.
Extremely random and proud of it.......
Freak.
Spontaneous.
Great telling stories.
Not a Fighter, But will Knock your lights out if it comes down to it.
Someone you should hold on to.


PISCES (The Partner for Life)
Caring and kind.
Smart.
Centre of attention.
High appeal.
Has the last word.
Good to find, hard to keep.
Fun to be around.
Extremely weird but In a good way.
Good Sense of Humour!!!
Thoughtful.
Always gets what he or she wants.
Loves to joke.
Very popular.
Silly, fun and sweet.


CAPRICORN (The Passionate Lover)
Love to bust.
Nice.
Sassy.
Intelligent.
Sexy.
Predict future.
Irresistible.
Loves being in long relationships.
Great talker.
Always gets what he or she wants.
Cool.
Loves to own Gemini's in sports.
Extremely fun.
Loves to joke.
Smart.


TAURUS (The Tramp)
Aggressive.
Loves being in long relationships.
Likes to give a good fight for what they want.
Extremely outgoing.
Loves to help people in times of need.
Good kisser.
Good personality.
Stubborn.
A caring person.
One of a kind.
Not one to mess with.
Are the most attractive people on earth!


SAGITTARIUS (The Promiscuous One)
Spontaneous.
High appeal.
Rare to find.
Great when found.
Loves being in long relationships.
So much love to give.
Not one to mess with.
Very pretty.
Very romantic.
Nice to everyone they meet.
Their Love is one of a kind.
Silly, fun and sweet.
Have own unique appeal.
Most caring person you will ever meet!
Amazing in the you know where..!!!
Not the kind of person you wanna mess with, you might end up crying.

huhu..aku ialah PISCES hahahaha. ada betol ka incik??

diet.. lagi

aku yang telah mengambil semangat The Biggest Loser Asian tekad nak kurangkan berat badan yang semakin memberat ni.. go david gooo.. (ni pengaruh dari The Biggest Loser Asia yang aku tengok malam tadi r..)

siapa ada tengok??? Fuhh, king David tu bukan je kurus tp dah kering.. cengkung giler muka dia. lain sangat2 dari awal2 episod. Aku lak yang jadi excited.


tabik springg r kat king david ni. memang kental!! 83Kg tau dia berjaya kurangkan.. Dia ni memang warrior r.. tengokla sebesar-besar orang boleh jadi sekering-kering orang.. hehehehahaha


(sumber: googles)


p/s: aku pun nak jadi kurus dan cantik gakk ..


Tuesday, March 9, 2010

aku yang .. bukan aku?? opss

nampak lain ke aku dalam gambar ni.. ermm..ada kot. mungkin sebab makeup aku kot yang menampakkan aku nampak lain sket...sebab aku pakai lipstik color pink gak kot..(hehehe). aku pun xtau kenape pic ni buat aku nampak lain sket.. (makin xcantik kan?? huhuhu, dnt worry.. ni still orang yang sama k)


random pic

saja gatal-gatal letak random picture.. aku yang kebosanan..


after "filter"



before

Monday, March 8, 2010

i'm not happy

kadang-kadang perjalanan hidup ini tak selalunya indah ..tidak selalunya seperti yang diharapkan..
apa yang kita harapkan tak semestinya kita dapat..
apa yang boleh aku harapkan sekarang adalah.. "hope everything be ok"


p/s: i'm really2 down now.. really not happy at the moment..

Friday, February 12, 2010

yuhuuu..

yuhuuu... indahnyer idup ini. dapat shopping memang best..paling best kalo orng yang belanje..makacih abg ..hehehe

beli beg ni sebab sling dia and beg ni agak simple untuk dibawak jalan2.. promoter tu kater product dari korea.. tp entah lah. Jenama SMART.. ada less, beli kat metrojaya brem mall kepong. leh r posing2 lepas ni, nk pakai time kuar dating ke..shopping.



yg ni beli sendirik k. wadges ni baru beli gak.. huhu, jenama VERNS,xtau r nape berkenan dh la buat dr kain guni je, mahal!!